PDA

View Full Version : New KiteboarderSarriman
07-09-2008, 01:22 AM
Καλησπέτα παίδες!

Έχω μπριζωθεί άσχημα τον τελευταίο καιρό για την αγορά ενώς kite...
Τώρα όμως επειδή και τα λεφτά δεν κυλάν απο τις τσέπες θα ήθελα να μάθω εάν στα μεταχηρισμένα υπάρχει κάτι αξιόπιστο...Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν εγώ με τα προσόντα που έχω μπορώ να κάνω kite :
Yψος : 1.90
Bάρος : 65κ
Ηλικία : 15(.5)χρ
Σωματική Κατάσταση : Καθημερινή Προπόνηση (μέχρι το Πάσχα...τώρα έχουμε χαλαρώσει λίγο.

Προερετικά ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας!

immunity
07-09-2008, 09:07 AM
Καλως ήρθες

Είσαι λιγάκι ψηλός αλλά δεν θες να γίνεις και Aaron Hadlow ε ? :P
Μιας και δεν εχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ξεκίνησα μπορώ να σου πω κάποιες συμβουλές.

Μπορείς να βρείς πολύ καλά αετάκια μεταχειρισμένα σε καλές τιμές .ΟΜΩΣ πρέπει να έχεις κάποιον γνωστό σου /φιλο που κάνει Kite καιρό για να μπορέσει να σου πει ποια αετακια να αποφυγεις (καποια μοντέλα για 1 χρονιά πχ μπορεί να είχαν προβλήματα ιφασμάτων ή να μην πετούσαν καλά). Αλλά εντάξει το άλθημα είναι ακριβό.

Σε καινουργιο εξοπλισμό οι τιμές θα παίζουν γύρω στο 1200-1400 (αρκεί να τα παάρεις όλα από τον ίδιο αντιπρόσωπο ώστε να σου κάνει καλή τιμή.

Σε μεταχειρισμένα τώρα μπορείς να ξεμπερδέψεις με 900-1000Ε (και αν εισαι τυχερός και πιο κάτω) απλά πάντα χρειάζεσαι κάποιον που να ξέρει (και ενοω κοντά σου όχι μέσω forum)

Επίσης για τα προσόντα σου : Ηλικία: 15.5 αυτό είναι το υπέρτατο προσόν :) μπορείς άνετα να μάθεις Kite .Το μόνο πρόβλημα ίσως είναι να βρίσκεις μεταφορικό μέσον για την παραλία (γιατί κακα τα ψέματα χρειάζεται αμάξι).

Τέλος χρειάζεσαι οπωςδήποτε μαθήματα είτε από ειδικό (προτιμότερο) είτε από φίλο που ξέρει να κάνει

panos
07-09-2008, 12:01 PM
Καλημέρα Sarriman,

O φίλος immunity νομίζω τα είπε αρκετά καλά. Μπορείς να πάρεις μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε καλές τιμές, υπό την καθοδήγηση κάποιου έμπειρου.

Όσον αφορά τα προσόντα σου μην ανησυχείς καθόλου. Θα σου πω μόνο ότι έχω μία φίλη, γνωστή σε όσους κάνουν kite, την Anne ή Luna όπως της αρέσει να την φωνάζουν, η οποία κάνει kite με ένα χέρι και συχνά πυκνά μας βάζει τα γυαλιά.

Το συμπέρασμα... kitesurf μπορούν να κάνουν όλοι όσοι μπορούν να σκέφτονται. Χρειάζονται και κάποια μαθήματα βέβαια.

Αυτά και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.


Cheers !

Sarriman
07-09-2008, 02:28 PM
@ immunity
To μεταφορικό μέσο δεν είναι πρόβλημα...πέρα από το ότι μένω στα πολύ ανοιχτά της Χαλκίδας(κοντά στην παραλία Λευκαντί εάν έχετε ακουστα[έγινε και ένα event με kite 5-6 Iouλιου])και το αμάξι μπορώ να το πάρω και μόνος μου, έχω 3 αδέρφεια άνω των 25!!!Οπότε όλο και κάποιος θα βρεθεί να είναι μαζί μου...

Τώρα όσο για τα μαθήματα έχει έναν γνωστό ο big bro που ασχολείται καιρό (3χρ) με το Kite και πιστεύω ότι αυτός θα μας καθοθηγήσει και για αγορές και για όλλα...απλά θέλω να πάρω και γνώμες από εδώ!

immunity
07-10-2008, 01:02 AM
Τοτε μην χάνεις καιρο ! βρισκεσαι ΕΥΒΟΙΑΑ!!!! :P Το άθλημα είναι θεικό. Μόνο τα σάλτα που τραβάς .... (είμαι newbiaki ακόμα και σήμερα ήταν για πρώτη μου φορά 30knots session :) )

Πιθανότατα να βρείς και κάνα γνωστό στην παραλία/σίγουρα θα κάνεις παρέα οπότε ίσως κάτσει α για κάποιον είσαι στο δρόμο του να σε φέρνει αυτός . Μην χάνεις χρόνο και μίλα με τον φίλο του αδερφού σου να σου προτείνει εξοπλισμό. εγώ κάνω με Best (waroo/nemesis hp /yarga) οπότε θα μπορούσα να πω ένας waroo 2007 είναι πολύ καλός για κάποιον αρχάριο) οστώσο και ο Switchblade 3 της Cabrihna ήταν πολύ smooth κιτάκι (ότι πρέπει για αρχάριο)

Sarriman
07-10-2008, 03:41 AM
30knots????
Germ:Was ist das??
Eng:What is this??
Eλληνικα: ε???τι ν'τουτο! :D ???

immunity
07-10-2008, 08:28 AM
1-3 κνοτς = 1 Μποφορ
3-6 = 2 Μποφορ
7-10 = 3 Μποφορ
11-15 = 4Μποφορ
16-21 = 5Μποφορ
22-27 = 6Mποφορ
28-33 = 7 Μποφορ
34-40 = 8 Μποφορ

και πάει λέγοντας απλά στο κιτε το μετραμε με knots γιατι αν πεις 4 μποφορ (και είναι 11 knots ) τότε kite δεν κάνεις, οπότε λες κατευθείαν τα κνοτς (φυσικά ανάλογα και με το μέγεθος του αετού αλλά ένας 11 αετός μπορείς να κάνεις από τα 13-14 knots και μπορείς να κάνεις έως 22 knots (μετά απλά σε σέρνει :P) με έναν 9μ από 16knots έως 30-35

panos
07-10-2008, 02:07 PM
Υπάρχουν 2 τύποι αετών γενικά οι C Type και οι Bow Type.

Οι C είναι οι κλασικοί αετοί , στρίβουν πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι πιο καλοί για Freestyle kiting, είναι όμως πιο αδύναμοι από τους Bow οπότε για να είσαι καλυμμένος χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 αετούς, ένα μικρό και ένα πιο μεγάλο.

Οι Bow αετοί χαρακτηρίζονται από ένα εύρος ευκολιών, και είναι προτιμότεροι για κάποιον που ξεκινάει χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Έχουν μεγαλύτερο Wind Range από τους C και καλύτερο Low End το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε και με έναν αετό να κάνουμε kite από 11 , 12 knots έως 25 ! Αργότερα θα χρειαστείς σίγουρα και 2 αετό πάντος.

Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και το μέγεθος του σανιδιού !

Αυτές είναι πολύ γενικές πληροφορίες γιατί από μοντέλο σε μοντέλο και από μέγεθος με μέγεθος υπάρχουν διαφορές. Είναι πολύ καλό που ξέρεις κάποιον που κάνει κιτε στο ίδιο μέρος που θα κάνεις και εσύ, γιατί η γνώση των συνθηκών του τόπου που κάνεις κιτε είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις αετό αλλά και σανίδι.

Give us details to give you details,
Cheers !

Sarriman
07-10-2008, 05:30 PM
Είναι πολύ καλό που ξέρεις κάποιον που κάνει κιτε στο ίδιο μέρος που θα κάνεις και εσύ, γιατί η γνώση των συνθηκών του τόπου που κάνεις κιτε είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις αετό αλλά και σανίδι.

Δεν είναι στον ίδιο τόπο δυστηχός...αυτός που ξέρω κάνει κιτε στην Ατική,,,αλλά έχω έναν γνωστό που ξέρει 3 παλικάρια που κάνουν κίτε στον τόπο μου...και όσο για τον αέρα...τα μεtράς εσύ τα knot η από δελτεία καιρού(i know...ειμαι τρελό noooby!)

Κάτι τελευταίο...μην γελάσετε είναι απλα μια ερώτηση: Μόνος μου δεν πέζει να μάθο kite ε?!

immunity
07-10-2008, 10:47 PM
Είναι πολύ καλό που ξέρεις κάποιον που κάνει κιτε στο ίδιο μέρος που θα κάνεις και εσύ, γιατί η γνώση των συνθηκών του τόπου που κάνεις κιτε είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις αετό αλλά και σανίδι.

Δεν είναι στον ίδιο τόπο δυστηχός...αυτός που ξέρω κάνει κιτε στην Ατική,,,αλλά έχω έναν γνωστό που ξέρει 3 παλικάρια που κάνουν κίτε στον τόπο μου...και όσο για τον αέρα...τα μεtράς εσύ τα knot η από δελτεία καιρού(i know...ειμαι τρελό noooby!)

Κάτι τελευταίο...μην γελάσετε είναι απλα μια ερώτηση: Μόνος μου δεν πέζει να μάθο kite ε?!

Τα knots που δινουν τα δελτία από τα αληθινά knots διαφέρουν(τα δελτία απλά μια προβλεψη κάνουν)

Μόνος μου "εμαθα" kite (πληροφορίες από φιλους +videaκια) πρωτη φορά πήγα να σηκώσω 11 m² αετό σε 24-30 knots (τοσο πρέπει να ήταν τώρα πια που γνωρίζω τον αέρα των 24+ knots). Και σηκωσα τον αετο από την πιο λανθασμένη θέση (τέρμα downwind) .

Αποτέλεσμα ? αν δεν ήταν ο λοφος διπλα θα πετουσα ακόμα (εμενα + τον φιλο μου που με κρατουσε από τον γάτζο μας πεταξε 8 μέτρα περα ).

Περασαν 3 μήνες (καμιά 10 sessions) και τότε άρχισα να πηγαίνω δεξιά αριστερά (αρκετός χρόνος ) μετά όμως που πήγαινα με τα άλλα παιδια τους γνώρισα κτλ. με κοιτουσαν και μου λέγαν τα λάθη μου . Τότε είδα πολύ μεγάλη προοδο

Το να ξεκινήσεις μοναχός σου είναι επικινδυνο και χρονοβόρο. εκεί που μπορείς να είσαι "σαίνι" με 100 Ε θα χρειαστείς 1 μήνα + για να γίνεις (αν δεν σπασεις τπτ ) οπότε χρειάζεσαι μαθήματα η τουλάχιστον καποιος που ξέρει να το πάρει σοβαρα και να σου μάθει. (κακα τα ψέματα ο αέτος δεν είναι δυσκολο να τον μάθεις , αλλά δεν συγχωρεί λάθη ).

Sarriman
07-11-2008, 02:29 AM
Aκόμα δεν κατάλαβα πως μετράμε τα knots...το αντιπαρέρχομαι...

Τελικά βρήκα άτομο που κάνει 2 χρόνια...δεν τον έχω δεί εν δράση αλλα ξέρει από ότι μ έχουν πει πάρα πολύ καλα.

Αυτό τώρα που δεν μπορώ να συνηδητοποιήσω είναι η επιστήμη του κιτε...πχ εάν φυσάει βοριάς, και είσαι σε παραλία που με βοριά έχει κύμα...πώς θα πάς κατά μέσα αφού θα σου φυσάει τον αετό κατά την στερειά?

Dionisis
07-11-2008, 03:10 AM
file mou mpes se kanena youtube kai psakse na deis videakia i pare - katebase kanena dvd me kite gia arxarious. Meneis kai makria na sou egrafa kanena dio. Sta lene ola analitika apo to pos ftiaxneis ton aeto, tin theoria ta pada. Alla mathimata ego stin thesi sou tha ekana. Kalitera 300 euro kai soos para na trexeis...

immunity
07-11-2008, 05:48 AM
Aκόμα δεν κατάλαβα πως μετράμε τα knots...το αντιπαρέρχομαι...

Με ανεμομετρο :)

panos
07-11-2008, 12:50 PM
Θα σου προτείνω να κάνεις μαθήματα γιατί μαθαίνεις και άλλα σημαντικά πράματα εκτός από το πέταγμα του αετού, όπως προτεραιότητα πορείας , self rescue, relaunch κ.α.

Τα knots αφορούν την ταχύτητα του αέρα και ισοδυναμεί με ένα ναυτικό μίλι ανα ώρα ( 1 knot = 1 Nautical Mile per Hour ), όμως παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, όπως το πόσο σταθερή είναι η ένταση του αέρα ( σπιλιάδες ), η πυκνότητα του αέρα κτλπ. Για αυτό σου είπα αν γνωρίζεις κάποιον που κάνει kite στο ίδιο μέρος είναι καλό και θα σε βοηθήσει στην επιλογή.

Sarriman
07-11-2008, 02:24 PM
Aκόμα δεν κατάλαβα πως μετράμε τα knots...το αντιπαρέρχομαι...

Τελικά βρήκα άτομο που κάνει 2 χρόνια...δεν τον έχω δεί εν δράση αλλα ξέρει από ότι μ έχουν πει πάρα πολύ καλα.

Bρέθηκε άτομο να με βοηθήσει...τώρα θα ήταν καλό για μένα αλλά και για το forum ένα topic στο οποίο να λέμε τις βασικες λειτουργείες του kite,καθώς και τα είδη και τα σκοινεία που πέζουν ρόλο στην αγορά(πιστεύω).Όποιος λοιπόν έχει ώρεξη και μεράκι ας στρωθεί :P

Απο την άλλη όμως με όσα μ έχετε πει έχετε αρχίσει να με τρομάζετε...Θα μπορέσω να μάθω(είναι ευκολο) η τσου??

immunity
07-11-2008, 04:17 PM
Αν έχεις καποιον να σου λέει κανε αυτο αυτο κι αυτο / αυτο το κανεις λαθος πρεπει να το κάνεις έτσι. Σε 3 μέρες θα είσαι σανίδα (αλλά 5-8 ώρες την ημέρα :P )

panos
07-11-2008, 09:47 PM
Απο την άλλη όμως με όσα μ έχετε πει έχετε αρχίσει να με τρομάζετε...Θα μπορέσω να μάθω(είναι ευκολο) η τσου??

Πολύ εύκολο να σε μάθει κάποιος , λιγότερο εύκολο αλλά και επικίνδυνο να μάθεις μόνος σου. Μην τρομάζεις και προχώρα ....

Μια προειδοποίηση μόνο : το άθλημα είναι μεγάλο κόλλημα, ετοιμάσου για αρκετές απουσίες του χρόνου ..


- Παιδί μου τι βαθμοί είναι αυτοί ????
- Ναι ρε Μπαμπά, αλλά βγάζω Handle Pass :lol:

immunity
07-11-2008, 09:52 PM
- Παιδί μου τι βαθμοί είναι αυτοί ????
- Ναι ρε Μπαμπά, αλλά βγάζω Handle Pass :lol:

OMG Ααχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΟ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!!αχαχαχα όντως έχει δικιο

Εγώ ξυπνούσα 5:30 (το πρωι) ετοιμαζα φαί (ρυζι με τόνο) και έφτανα 7 παρά στην παραλία (με το που έβγαινε ο ήλιος :P ) (φυσικά σε παραλία Κόλπος (και μια φορά που χρειάστηκε να αφήσω τον αετό τον μάζεψα μετα λιγο πιο κάτω) + δεν πήγαινα πιο βαθιά από 50 μ από παραλία ) και κατα τις 12:00 ερχόντουσαν οι υπολοιποι :P.

Οταν λέμε κόλλημα μιλάμε για τρελό κόλημα (ευτυχώς πέρασα 12 στα 12 μαθήματα στην εξεταστική και τώρα παίρνω πτυχίο :)

Sarriman
07-12-2008, 03:08 AM
Eγώ τώρα έχω ξενερώσει...έχει παικτέι τρελό άκυρο...λεφτά δεν είχα μετρητά αλλά στο ταμειευτήρειο...και τελικά τα είχε σηκώσει πριν καιρό ο πατέρας μ για κάποιες δουλειές δικές μου(σιδεράκια κλπ...θέλω να είμαι και ανεξάρτητος τρομάρα μ).Οπότε τώρα δουλεύω σε ένα μπαράκι και κατά το 15αυγουστο πιστεύω θα το έχω πάρει...

Όσο για το χρόνο ένα θα σας πώ και θα σας δείξω...
http://www.2142-stats.com/MRED%2A%7CDiamanGR+stats.html
αυτός είναι ένας στρατιώτης μου σε ένα game από τα πολλά που ΕΠΕΖΑ...με το που είδα ότι μόνο σε αυτό έχω 700++ ώρες ingame (δλδ χαμένες ώρες από την ζωή μου) έπεσε format στο pc και τώρα το έχω μόνο με τα msn και τα λοιπά και από παιχνίδεια έχω μόνο το mame! :lol:
Δηλαδη εγκω εκει κρόνο κάνει κιτε, οπότε είμαστε κομμμμπλε! :lol: :lol: